Ambassade en Consulaten van België in Finland
Home Consulaire diensten Levensbewijs

Levensbewijs

Begunstigden van Belgische pensioenen ontvangen regelmatig het voorgedrukte formulier “levensbewijs” van hun pensioendienst. U moet dit formulier invullen met uw persoonlijke gegevens en ondertekenen. De bevoegde autoriteit zal dan bevestigen dat u in leven bent.

Opgelet: Niet-Belgen moeten zich tot de nationale autoriteiten in hun land van residentie wenden: in Finland “Digital and Population Data Services Agency”. 

Gepensioneerde Belgen, die in Finland of Estland wonen, kunnen contact opnemen met onze ambassade om de nodige opmerkingen op hun levensbewijs te krijgen. 

Gelieve de volgende documenten over te leggen:

  • Het formulier “levensbewijs” dat u heeft ontvangen en dat u heeft ingevuld en ondertekend.
  • Uw Belgische identiteitsbewijs (geldig paspoort of identiteitskaart)
  • Als u ingeschreven bent in het consulaire register van de ambassade en u gegevens zijn gewijzigd (adres, burgerlijke staat) gelieve contact op te nemen met de ambassade om uw administratieve dossier te laten bijwerken.

Een bezoek in persoon is in principe vereist. Als u verhinderd bent om naar de ambassade te komen voor praktische redenen (ziekte, hoge leeftijd, grote afstand…), gelieve contact met ons op te nemen om een oplossing te vinden.

Deze dienst is gratis.