Ambassade en Consulaten van België in Finland

België in Finland en Estland

Welkom op onze website!


Het team van de Belgische ambassade in Helsinki. Van links naar rechts ziet u Henry Nieminen, consul Marc Fieremans, Anne Varde, ambassadeur Philippe Beke, Mari Niiranen, Jeoffrey Narag, Tanja Tuominen en Elina Kuokkanen.

 

Belangrijke informatie voor Belgen die in Estland wonen

Ons netwerk van ambassades en consulaten-generaal wordt wereldwijd geherstructureerd. Op 28/02/2015 heeft onze ambassade in Tallinn daarom de deuren gesloten. Sinds 1 maart 2015 valt Estland onder het rechtsgebied van onze Ambassade in Helsinki.

Wat betekent dit voor u concreet?

 

U bent een Belg die onlangs naar Finland of Estland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Helsinki? U reist als toerist door Finland of Estland en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Finland en Estland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

17 sep

Van 18 tot 22 september neemt België deel aan de 72ste algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York.

17 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de gewelddadige confrontaties vrijdag tussen de ordediensten en Burundese vluchtelingen in Zuid-Kivu in de Democratische Republiek Congo (DRC). Volgens de MONUSCO-vredesmacht hebben die onlusten het leven gekost aan 36 Burundese vluchtelingen en aan een Congolees officier. De minister betuigt zijn medeleven aan de families van de slachtoffers.

16 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft besloten om 350.000 euro toe te kennen aan het speciale trustfonds van de Verenigde Naties voor de strijd tegen cholera in Haiti. Zo komt België tegemoet aan de oproep in de resolutie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van 13 juli en aan de oproep die de secretaris-generaal van de VN op 25 juli aan de lidstaten deed.

13 sep

Schrijf je in voor het Young Professionals Program bij de Afrikaanse Ontwikkelingsbank.

11 sep

De voorbije nacht trok orkaan Irma over Cuba en Florida. Vicepremiers Didier Reynders en Alexander De Croo leven mee met de getroffen bevolking in de regio en ze betuigen hun medeleven aan de families van de slachtoffers.